Tocăniţă de năut cu legume

Ingrediente:

  • 300g năut uscat
  • 3 morcovi
  • 4 roşii
  • 2 cepe
  • 4-5 căţei de usturoi
  • Un ardei gras
  • O lingură curry
  • O lingură turmeric
  • O lingură grăsime de cocos
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Năutul se lasă la înmuiat de seara. A doua zi se fierbe timp îndelungat, până se înmoaie.

Se spală, se curăţă şi se pregătesc legumele: morcovii se taie rondele, roşiile de decojesc şi se taie feliuţe, ceapa solzişori, ardeiul gras julienne, iar usturoiul se pisează.

Morcovii, ceapa şi ardeiul se pun la fiert în apă. Când s-au înmuiat se scot şi se pun în tigaia wok, se adaugă năutul, un polonic din apa în care au fiert legumele, apoi se adaugă roşiile, condimentele şi usturoiul pisat. Se amestecă bine şi se lasă să scadă sosul. După ce a scăzut, se adaugă uleiul de cocos, se amestecă uşor şi se mai lasă prêţ de câteva minute după care se opreşte focul.

O masă cu adevărat bogată în nutrienţi! Să aveţi poftă!

Tocăniţă de năut cu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *