Tocăniţă de pui cu legume ca la mama acasă

Deşi îmbrăţişez cu drag noile tendinţe în bucătărie si savurez aromele tari ale preparatelor raw vegane sau preparatele sofisticate aromatizate cu diferite ierburi, în egală măsură îmi plac şi mâncărurile tradiţionale româneşti, ca la mama acasă.

Poate pentru că îmi amintesc de casa părintească şi de preparatele mamei, poate pentru că sunt uşor şi la îndemână de făcut, poate pentru că pur şi simplu au un gust extraordinary, sau poate toate acestea la un loc.

Nu contează motivul, important este că îmi plac şi îmi face plăcere să le prepar, iar în plus băieţelul meu este topit după ele.

Aşadar vă voi prezenta o reţetă simplă de tocăniţă ca la mama acasă, preparată pentru întreaga familie

Ingrediente:

  • Pui de ţară (pulpe şi piept)
  • 5-6 cartofi medii
  • 3-4 morcovi potriviţi
  • 2 mâini de fasole verde
  • o ceapă mare
  • Suc de roşii de la mama o lingura ulei de măsline
  • un praf de sare
  • Piper
  • Cimbru uscat

Mod de preparare:

Într-o tavă termorezistentă am picurat puţin ulei de măsline şi am aşezat bucăţelele de pui. Morcovul l-am tăiat rondele, cartofii soldăţei, ceapă mărunt, iar fasolea am pus-o întreagă. Am presărat un vârf de cuţit de sare de mare (suficient pentru toată tava), puţin piper proaspăt măcinat, puţin mixt de curry şi cimbru uscat din belşug. Am mai picurat puţin ulei, apoi am turnat o cana mare de apă şi gata, la cuptor. L-am lăsat la foc mic, cam o oră, iar apoi am daugat sosul de roşii şi l-am lăsat în continuare încă o jumătate de oră.

Rezultatul? Îl puteţi aprecia singuri….

DSCN1742

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *