Pornind de la reţeta de conopidă de ieri (vezi reţeta aici), Elena Stoica ne propune pentru astăzi o excelentă tocăniţă de vită cu conopidă

Tocăniţă de vită şi conopidă paneIngrediente:

  • 600-700 g carne de vită
  • O ceapă roşie
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • Busuioc
  • Sare
  • Piper
  • Conopidă pane preparată după reţeta de aici

Mod de preparare

Carnea de vită tăiată bucăţele, am pus-o într-o tigaie unsă cu puţin ulei de măsline. Am perpelit-o pe toate părţile, apoi am adăugat ceapa tăiată julienne, usturoi pisat şi morcovi tăiaţi rondele. Am adăugat apă cât să acopere bucăţelele de carne.

Am lăsat să fiarbă bine, apoi am adăugat pastă de tomate şi condimentele. Am mai lăsat să fiarbă puţin, până când carnea aproape se zdrobea, apoi am adăugat bucăţi de conopidă pane şi frunze de pătrunjel, am mai lăsat 5 min şi gata.

Să aveţi poftă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *