Top 10 beneficii pentru sănătate ale “Nucilor tigru”
Foto: ludlownut.co.uk

Deşi poartă denumirea de “nuci”, acestea sunt, de fapt, tuberculii plantei numită Ciufa (Cyperus esculentus). Planta provine din Egipt, dar a cunoscut o largă răspândire în Sudul Europei, în special în Spania.

Nucile tigru se înmoaie în apă călduţă, înainte de a fi servite şi au un gust dulce, cu aromă de nucă. În Spania, sunt folosite pentru prepararea unei băuturi dulci, lăptoase, denumită “Horchata”. De altfel, laptele din nuci de tigru este un bun substituent al laptelui de origine animală, pentru cei intoleranţi la lactoză sau care preferă o dietă vegană.

Produs nutritiv cu un conținut de energie ridicat (amidon, grăsimi, zaharuri și proteine), bogat în minerale, cum ar fi fosfor, potasiu şi vitaminele E și C:

– Fosforul, împreună cu calciu, constituie cea mai mare parte a substanței minerale a oaselor şi a dinţilor. Acesta joacă un rol în formarea de ATP, un compus de energie indispensabil pentru „activarea” glucozei, acizilor grași, etc. îmbunătățește performanța intelectuală.

– Potasiul este cel mai important element neuronale în comportamentul intracelular. Acesta joacă un rol în numeroase reacții enzimatice și în procesele fiziologice importante, cum ar fi ritmul cardiac, de conducere nervoasă, contracția musculară.
– Vitamina E joacă un rol în formarea şi funcţionarea celulelor roşii din sânge, muşchi şi alte ţesuturi. Se crede a avea un efect preventiv împotriva bolilor cardiovasculare şi a cancerului.
– Vitamina C încurajează absorbția fierului şi ajută la menţinerea nivelului de vitamina E, indispensabile pentru sistemul imunologic și pentru conservarea ţesuturilor.

Datorită conținutului ridicat de glucoză solubilă, previn cancerul și în ultimul timp, unii cercetători au descoperit că acestea reduc riscul de a suferi de cancer de colon. Conținutul foarte ridicat de fibre, combinat cu un gust delicios, le face ideale pentru o alimentație sănătoasă.

 

Beneficiile consumului de nuci tigru

Conținut ridicat de fibre. Nucile tigru au un conținut de fibre mai mare decât tărâțele de ovăz, varza, morcovul, prunele și semințele Chia. Fibra ajută organismul pentru a preveni constipaţia şi acţionează ca un inhibitor al apetitului, care ajută la controlul greutăţii corporale.

Are aceleași beneficii pentru inimă ca uleiul de măsline. Au un profil lipidic, care este foarte similar cu uleiul de măsline, care este considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri.

Una dintre cele mai bune surse de magneziu natural disponibil. Cu doar 100 gr. de nuci tigru se acoperă între 13% şi 17% din doza zilnică recomandată de magneziu. Acest mineral rămâne activ în organism și participă la mai mult de 300 de reacţii biochimice ale organismului nostru.

Ajută la controlul tensiunii arteriale. Conţinutul ridicat de arginină ajută organismul la un flux sanguin normal.

Poate ajuta la prevenirea cancerului și a bolilor de inimă. Sunt o sursă de vitamina E, care protejează de radicalii liberi, responsabili de moartea celulelor corpului. Acest fapt, combinat cu un conținut ridicat de acid oleic, a demonstrat că nucile tigru reduc riscul de boli cardiace.

Oferă corpului mai mult potasiu decât o banană. Consumul de 25 nuci tigru dă organismului 139 mg. de potasiu, acelaşi nivel precum un cartof sau un avocado dar peste nivelul de potasiu ale unui banane. Acest mineral ajută celulele și organele să funcționeze corect. Reglementează, de asemenea, contracţiile musculare, care ajută digestia.

Sursă de proteine ​​non-animale. Proteinele sunt fundamentale pentru organismul uman. Diferite studii au demonstrat că nucile tigru au un conținut de proteine, care este cu 8% mai mare decât cel de grâu.

Ajută la controlul diabetului zaharat. Conținutul de fibre ajută diabeticii la reglementarea nivelul de zahăr din sânge.

Laptele din nuci de tigru este un înlocuitor perfect al laptelui animal. Se poate pregăti uşor un lapte vegetal, care este sănătos, fără lactoză şi bogat în calciu, vitamina C și E.

Ajută la încetinirea îmbătrânirii celulelor corpului. Uleiul din nucile tigru este folosit în industria cosmetică.Ca un anti-oxidant (datorită conținutului său ridicat în vitamina E) ajută la încetinirea îmbătrânirii celulelor corpului, favorizează elasticitatea pielii şi reduce ridurile pielii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *