Dacă nu ai reuşit să pleci în vacanţă vara aceasta, sau deja ai uitat cum ai petrecut vara, atunci a sosit vremea să rezolvi problema. În această perioadă oraşele sunt goale iar preţurile au intrat la apă. Fie că optezi pentru o călătorie la malul mări sau în locuri cu încărcături istorice impresionante, fie că evadezi doar pe câteva zile într-un loc spectaculos, cert este că aceste destinaţii ies din tiparele vacanţelor clasice. Unele dintre ele sunt mai greu abordabile, însă promit să aducă o toamnă magică.

Toscana

Este o destinaţie perfectă pentru toamnă. În septembrie şi octombrie, vremea este încă suficient de caldă, turiştii din ce în ce mai puţini, iar culesul viei este în toi. Asta înseamnă că, pe lângă un peisaj desprins din Paradis, te mai poţi desfăta şi cu numeroase festivaluri stropite cu vin din belşug şi multă voie bună.

Toscana
Foto: best-travelcenter.blogspot.com

Iordania

Chiar dacă vara temperaturile medii ajung până la 36 de grade Celsius, anotimpurile perfecte pentru o vizită în Iordania, sunt toamna şi primăvara. Ajuns pe tărâmul Mării Roşii, vei rămâne impresionat de paleta de culori combinată din roşul mării, cu albul Ammanului şi auriul deşertului. Şarmul de neuitat al Iordaniei este generat nu doar de comorile unice şi peisajul magic, dar şi de obiectele culturale inedite şi ospitalitatea de invidiat a locuitorilor. Poţi vizita şi un şir de locuri sfinte precum, Muntele Nebo, Mukawir sau Anjara. După lungile plimbări şi “delectarea” cu cele mai frumoase locuri ale Iordaniei, te poţi alinta şi relaxa la spa-uri din staţiunea balneară din Aqaba, la Marea Roşie, sau la cele de la Marea Moartă.

Iordania
Foto: paneast.com.jo

Ljubljana

Capitala Sloveniei este una din cele mai frumoase destinaţii europene. Amestecul de culturi, castele medievale şi atmosfera boemă fac din Ljubljana o destinaţie perfectă oricând, însă toamna, scăldată într-o lumină difuză, Ljubljana este cu adevărat superbă. Mai mult, au tot felul de târguri cu produse tradiţionale.

Ljubljana
Foto: hellomagazine.com

Viena

Este o destinaţie nemaipomenită pe tot parcursul anului, dar nimic nu se compară cu aerul boem pe care îl capătă toamna. Este imposibil să nu te îndrăgosteşti de mirosul de ploaie, de simfonia de culori şi de lumina difuză care învăluie oraşul toamna.

Viena
Foto: hotelroomsearch.net

India şi Nepal

Aici toamna este anotimpul cel mai indicat pentru o vacanţă de vis, îndeosebi în lunile octombrie şi noiembrie. Aceste luni reprezintă sezonul de vârf pentru turism în India. Alții o mai numesc și Pământul lui Dumnezeu, pentru că natura acestei țări oferă o priveliște impresionantă prin complexul bogat de plantații de cafea sau ceai și păduri pline de diferite specii de plante și copaci. De la râul sacru Gange, la impunătorul Taj Mahal sau la apropierea de „Acoperişul lumii”, Himalaya, o vacanţă în India şi Nepal este ceea ce ai visat dintotdeauna.

india
Foto: telegraph.co.uk

Lisabona

De la plaje întinse cu apă cristalină, la coaste acoperite de cei mai dulci portocali, de la relaxare la sporturi extreme, de la vinurile bune la atmosfera boemă, Lisabona are câte ceva de oferit pentru toată lumea. Toamna, când vremea este încă destul de bună, ba chiar mai bună decât în timpul verii, încă te mai poţi relaxa pe plajă sau la o terasă cu un pahar de vin bun în faţă.

Lisabona
Foto: wolkify.com

China

Se spune că cel mai bun anotimp în care poţi călători în China, este toamna. În acestă perioadă a anului, nu mai e atât de cald, iar  temperaturile sunt destul de suportabile pentru lungile plimbări pe străzile Beijingului. Capitala Chinei adăposteşte importante instituţii culturale: Muzeul Istoriei Chineze, Biblioteca Naţională din Beijing, Muzeul Palatului – care deţine cea mai variată colecţie de obiecte culturale dintre toate muzeele din ţară, etc. Călcând pe tărâmul chinez nu trebuie să ocoleşti nici Piaţa Tianamnem – cea mai mare piaţa centrală din lume, Templul Raiului – cel mai mare complex pentru sacrificii din lume, Oraşul Interzis – cel mai mare şi cel mai bine păstrat palat imperial şi Opera din Beijing,  care are o vechime de peste 200 de ani şi mii de piese ce acoperă toată istoria Chinei.

China
Foto: myonlinedestinations.com

Budapesta

Este un oraş deosebit în care te-ai întoarce oricând, chiar dacă, deja l-ai vizitat. Poduri, fortăreţe, castele medievale, parcuri şi peisaje de vis sunt câteva din multele atracţii pe care le oferă Budapesta.

Budapesta
Foto: radixjournal.com

Freiburg

Este un oraş universitar care prinde viaţă toamna. Nu te speria de studenţii care dau buzna în oraş la începutul toamnei, nu fac decât să îi sporească farmecul. Aflat în apropierea Pădurii Negre, înconjurat de natură şi cu un aer medieval, Freiburg este, poate, unul din cele mai frumoase şi subapreciate oraşe din lume.

Freiburg
Foto: internationaljournal.org

Siena

În micuţa comună medievală Abbadia San Salvatore are loc Festivalul Toamnei sunt sărbătorite preparatele, aromele şi culorile acestui sezon.

Abbadia San Salvatore
Foto: ilcittadinoonline.it

Tirol

Festivalul vinului în sudul Tirolului – Italia, nu atât pentru musturile si vinurile pe care le poţi proba ci mai mult pentru priveliştile deosebite oferite de munţii Dolomiţi şi pentru fermecătoarele peisaje ale dealurilor cu viţă de vie.

Tirol
Foto: vergecampus.com

Mexic

Pe 1 noiembrie are loc sărbătoarea Ziua Morţilor în Mexic. Este o sărbătoare veselă în care familiile se reunesc şi vorbesc lucruri frumoase şi vesele despre cei morţi! Este o sărbătoare a vieţii! Lumea se bucură că e încă în viaţă aşa că fac o paradă, decorează străzi cu schelete, flori şi scot pe străzi taverne cu mâncare mexicană!

Mexic
Foto: event-carnival.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *