TOP 5 sucuri din super ierburi miraculoase
foto: homeherbal.com.au

Plantele medicinale au fost utilizate în produse alimentare și băuturi timp de secole pentru a menține sănătatea și vitalitatea în parametri normali. Sucurile din plante medicinale sunt un mod fabulos de a hrăni corpul, mintea şi spiritul.

  1. Sucul de păpădie

Sucul de păpădie este unul dintre cele mai preţioase tonice. Este bogat în săruri minerale şi oligoelemente. Este bogat mai ales în magneziu şi fier. Este tonic, aperitiv, depurativ sanguin, diuretic, antiputrid, antiscorbutic.
Sucul de păpădie este indicat în litiaze biliare, reumatism, gută, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulită. Se beau 2-3 ceşti pe zi, înaintea meselor principale. Sucul de păpădie obţinut din frunze şi rădăcini, combinat cu suc de frunze de gulie, ajută la vindecarea bolilor de oase, întăreşte coloana vertebrală, previne formarea cariilor.

  1. Sucul de filimică (GĂLBENELE)

Se spală frunzele, tulpinile şi florile şi se trec în stare umedă prin storcătorul electric de uz casnic. Se foloseşte împotriva cancerului de piele. Hemangiomul uns de câteva ori pe zi, timp mai îndelungat, dispare, la fel semnele din naştere (petele colorate) sau keratoza senilă (petele de bătrâneţe).

  1. Sucul de năsturaş

Lăstarii tineri, precum şi frunzele năsturelului, se colectează şi se consumă sub formă de salată sau de suc obţinut din stoarcerea plantei. Ca adjuvant, sub formă de suc sau salată, năsturelul se administrează în caz de edem, bronşită, anorexie, staze limfatice, diabet, tetanie (spasmofilie) şi calculoză urinară. Datorită glucobrasicinei, aceste preparate, posedă puternice proprietăţi antioxidante. Lichidul obţinut prin stoarcerea plantei, poate intra în combinaţie cu alte sucuri naturale, sau se diluează cu apă cu lămâie, până la obţinerea unui pahar de suc.

  1. Sucul de ghiocei

Florile se pun într-un vas, se toarnă deasupra zeama de la 2 lămâi bine coapte, se agită bine astfel încât florile să se îmbine cu sucul de lămâie. Se pun florile într-un săculeţ de in, strecurând lichidul prin tifon. Sucul obţinut se păstrează în sticlă închisă la culoare, acoperită cu dop de ceară, la rece. Înainte de culcare se înmoaie un tampon de vată în sucul de ghiocei, se freacă zonele pătate ale pielii si mâinile.
Se recomandă folosirea sucului până la dispariţia completă a pistruilor sau petelor închise la culoare de pe fată, gât şi mâini.

  1. Sucul de drăgaică (SÂNZIENE)

Se spală planta proaspătă, se stoarce cât este umedă cu ajutorul storcătorului electric de uz gospodăresc. Se foloseşte sucul amestecat cu unt în ulceraţii canceroase si în bolile de piele de natură canceroasă. Sucul proaspăt de drăgaică împreună cu alifia de gălbenele este indicat în bolile maligne de piele, ale tiroidei si în cazul guşaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *