Top 6 cele mai spectaculoase saline din România

0

Cunoscute pentru proprietăţile lor terapeutice salinele naturale sunt un adevărat punct de atracţie pentru majoritatea turiştilor, datorită potenţialului natural existent. Efectul sării asupra sistemul respirator este benefic, pentru că reduce iritaţia ce produce tusea, ba chiar ajută mult la recuperarea de astm bronşic, bronşite cronice, sinuzite. De asemenea, salinele pot fi de ajutor şi în curele de mineralizare a organismului, cure de prevenire de boli şi tratare de răceli uşoare.
Poţi petrece un concediu minunat într-o staţiune unde există şi saline. În acest fel, ai parte de un tratament care îţi împrospătează sănătatea şi cheful de viaţă. În continuare, iată care sunt cele mai frumoase saline din România.

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este situată în staţiunea balneo-climaterică cu acelaşi nume. Aceasta este una dintre cele mai mari din ţara noastră, având o suprafaţă de peste 20000 metri pătraţi, şi una dintre cele mai frumoase saline din România. Parcul salinei este şi unul dintre cele mai populare din România, pentru că include o mulţime de atracţii turistice, printre care se numără o biserica şi un muzeu, terenuri de sport, locuri de joacă şi un restaurant.

Salina Cacica

Situată la aproximativ 20 km de Gura Humorului şi 40 de km de oraşul Suceava, se remarcă prin faptul că a fost săpată manual, fără ajutorul vreunui utilaj. Cuprinde 8200 de galerii armate cu lemn, aflate într-o stare bună după mai bine de 220 de ani.
Intrarea în salină este discretă, coborî câteva trepte de lemn şi întâlneşti o sculptură în sare – „Iisus răstignit”- care te îndeamnă să ai curajul să coborî în salină. După alte 200 de trepte, la 27 de metri adâncime, este intrarea în bisericuţa Sfânta Barbara, unde muncitorii poposeau să se închine Sfintei Varvara, protectoarea minerilor.
Vechea salină avea o sală de festivităţi şi un lac. Sala de festivităţi a fost transformată în teren de tenis şi volei, iar lacul nu mai este funcţional, deşi are 38 m adâncime. În curtea salinei este organizat un muzeu al minorităţilor din Bucovina; poţi servi şi un ceai cald sau o cafea în Grota Piticilor.

Salina Turda

Salina Turda este de recunoscut pentru dimenisunile sale, dar şi pentru numărul mare de atracţii turistice pe care îl include. Turiştii au la dispoziţie un centru de tratament performant, dar şi locuri de joacă cu mini-golf, biliard, carusel şi popice. Una dintre cele mai cunoscute atracţii este lacul de la nivelul inferior, pe care poţi face plimbări cu barcă. În plus, vara te poţi bucură şi de Ştrandul Durgau şi de un centru spa pe tot parcursul anului.

Salina Slănic Prahova

Salina Slănic Prahova este una dintre cele mai frumoase saline din România şi atracţia centrală a staţiunii balneo-climaterice Slănic. Această este una dintre cele mai mari saline din ţară noastră şi o destinaţie importantă pentru turismul de tratament din regiune. Baza turistică din interiorul minei Unirea include terenuri de sport, un centru de tratament, locuri de joacă pentru copii, o pistă de carting şi multe altele.

Salina Unirea

Situată în regiunea dealurilor subcarpatice, Salina Unirea încearcă să atragă zi de zi turist după turist, ajuns aici pentru a beneficia de facilităţile terapeutice ale acesteia.
Lacurile sărate prezente aici şi cunoscute sub denumirea de Baia Baciului, Baia Verde sau Roşie prezintă numeroase avantaje terapeutice. De aceea, lacul Baia Baciului a fost amenajat cu duşuri, spaţii de joacă, dar şi cu un restaurant destul de încăpător unde vizitatorii pot lua masă.
În anul 1970, Salina Unirea a reuşit să devină pentru prima oară un veritabil punct de atracţie. Din acel moment, aceasta a cunoscut o ascensiune destul de bogată, cunoscută mai ales prin tratamentele cu aerosoli care se puteau realiza nestingherit în interiorul său.
De aceea, cei care prezintă afecţiuni respiratorii îşi petrec în fiecare an câteva zile de concediu în salina.
Salina Unirea prezintă o diferenţa de nivel de 208 metri adâncime, în interiorul său găsindu-se întotdeauna o temperatură ce nu fluctuează nici deasupra şi nici dedesuptul a 12 grade Celsius.

Salina Praid

Salina Praid este una dintre salinele extrem de bine amenajate din ţară noastră şi în care turiştii pot participa la o mulţime de evenimente, precum festivaluri şi spectacole de teatru. Este una dintre cele cele mai frumoase saline din România, deoarece galeriile ei includ un spaţiu dedicat artei, o biserică, un teren de joacă cu diverse atracţii atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, şi un muzeu dedicat sării şi mineritului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *