Tort Amandina cu frişcă

Tort Amandina cu frişcă

Ingrediente:

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 3 linguri de cacao
  • un plic praf de copt
  • vanilie

Cremă:

  • 300 gr de unt
  • 150 gr zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • esenţă de rom

Sirop:

  • 300ml apă
  • 150g zahăr
  • esenţă de rom

Glazură:

  • 400ml smântână de gătit
  • 100g ciocolată (de menaj)

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă tare adăugând zahărul spre sfârşit şi se bat din nou până devine bezea tare. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, apoi se incorporează făina amestecată cu praf de copt, vanilie şi cacao.

Se coace într-o formă tapetată cu hârtie de copt la foc tare 5 minute, iar apoi la foc mic timp de 30 de minute.

Se face proba cu scobitoarea, după care se lasă să se răcească.

După ce se răceşte, se taie blatul în 3 şi se însiropează cu siropul obţinut prin fierbere din apă, zahăr şi esenţă de rom.

Crema: Se freacă untul spumă cu zahărul, se adaugă cacao şi esenţă de rom, se mixează până devine o spumă omogenă.

Crema se întinde în mod egal şi uniform între blaturi şi se dă la frigider 2 ore.

Glazura: Se pune jumatate din cantitatea de smântână la fiert, şi când ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc şi se toarnă peste ciocolată şi se amestecă bine, până se topeşte. Se mixează bine şi se toarnă peste tort în strat subţire şi uniform.

Restul de smântână se bate bine cu puţin zahăr şi se face frişcă. Se ornează cu ea, făcând şi diverse desene, forme sau cum consideraţi voi de cuviinţă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *