Tort cu cremă de brânză şi jeleu de struguri

O zi atât de specială cum este aceasta, nu poate trece neobservată nici dacă nu aveţi un aniversat în familie. Aşadar, le urămLa mulţi ani!” tuturor sărbătoriţilor şi îirăsfăţăm cu o felie din acest tort delicios…şi neaşteptat de uşor de realizat.
Multtumim Florentina Mirică pentru această reţetă minunată!

Tort cu cremă de brânză şi jeleu de struguri
Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri apă rece
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură zahăr
  • jumătate plic praf de copt

Pentru crema de brânză:

  • 400g de crema de brânză
  • 300ml frişcă lichidă
  • 100g zahăr pudră
  • 50ml apă rece
  • 50ml lapte fierbinte
  • vanilie
  • 10g gelatină

Pentru jeleu:

  • 400ml suc de struguri
  • un plic de gelatină

 

Mod de preparare:

Albuşurile se bat spumă cu apă rece, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul şi uleiul. Continuăm să batem câteva minute, apoi adăugăm pe rând amestecând uşor cu o spatulă făină, cacao şi praf de copt.

Introducem compoziţia la cuptor într-o tavă detaşabilă cu diametrul de 28 cm.

Între timp se prepară crema astfel: se pune gelatina la hidratat în apă rece. Amestecăm bine cu mixerul crema de brânză cu zahărul pudră, apoi adăugăm câte puţină frişcă lichidă.

Gelatina hidratată o punem peste laptele fierbinte şi amestecăm bine până se dizolvă. Adăugăm apoi câte puţină peste cremă în timp ce continuăm să batem la mixer. La sfârşit adăugăm vanilia şi apoi răsturnăm compoziţia omogenă peste blatul răcit, după care se dă la rece.

Se pune apoi pliculeţul de gelatină la hidratat în 50ml suc. După 10 minute se pune la bain-marie până se topeşte, şi apoi o amestecăm în restul de suc. Turnăm peste crema de brânză şi o dăm la rece.

Când s-a întărit şi acest ultim strat, se taie tortul.

Să aveţi poftă!

Tort cu crema de brânză şi jeleu de struguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *