Tort de dovlecei

Astazi am venit sa o vizitez pe mama 🙂 Avea multi dovlecei, proaspat culesi din gradina. De aceea, am hotarat ca cina din aceasta seara sa fie pe baza de dovlecei. Am improvizat amandoua si iata ce a iesit!
Ingrediente:
- ulei de măsline
-
1 ceapa medie
-
2 catei usturoi
-
4 felii slănină
-
450 g dovlecel
-
300 g de branza feta
-
40 g de parmezan ras
-
1 vârf de cuțit sare
-
piper
-
150 g de făină
-
6 ouă
-
1/2 lingurita praf de copt
Se spala dovlecelul, se curata si se da pe razatoarea fina. Se pune intr-o strecuratoare si se condimentează cu sare și piper. Se lasa sa stea in strecurătoare aproximativ 20 minute, pentru a se scurge de excesul de apa. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Slaninuta se taie si ea în bucăți mici. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun ceapa si usturoiul la alit, apoi se adauga și slănina.
Intr-un castron se pun dovleceii, amesteceul de ceapa, usturoi si slanina, parmezanul ras, branza feta, piperul si sarea. Într-un alt castron, se amesteca faina, praful de copt și ouăle. Se amestecă până când se face ca un aluat neted, fără cocoloașe. Se toarna apoi amestecul în bolul cu dovlecei și se amesteca bine.
Intr-o tava de copt, tapetata cu hartie de copt se pune amestecul rezultat. Se coace in cuptorul preîncălzit, aproximativ 40 – 45 de minute. Cand partea de deasupra devine maronie, inseamna ca este coapta.
Se scoate din cuptor, se taie în felii mari si se poate servii cu castron mare de salata.
Sa aveti pofta!