"Tort" de mamaligă

Ingrediente:

  • 2 căni spanac fiert la aburi
  • 500g mălai
  • 200g brânză de capră
  • 6 căţei usturoi
  • O lingură de unt
  • O ceaşcă de lapte
  • Sare de Himalaya
  • Un ou

 

Mod de preparare:

Spanacul proaspăt (cam o pungă de 5 kg plină) se spală bine şi fierbe la aburi timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Am obţinut cam 2 căni de spanac după fierbere.

Între timp se pune şi mămăliga la fiert, formată din o parte mălai şi 2.5 părţi apă (să nu iasă nici prea tare, nici prea moale). Eu am făcut-o din mălai normal, nu din acela grişat prefiert, aşa că după ce am pus mălaiul în ploaie peste apa clocotită cu un praf de sare, am lăsat-o la fiert îndelung, că să se coacă bine.

Spanacul după ce l-am fiert la aburi, l-am scos fără să îl scurg şi l-am pus într-o tigaie de Teflon, am adăugat puţină sare, laptele şi untul. Am amestecat bine, am pus capacul şi am dat la foc mic.

Când cele două au fost gata, într-un vas de yena am pus hârtie de copt, am turnat un strat de mămăligă, apoi peste acesta am întins uniform spanacul, am mai turnat un strat de mămăligă, am presărat brânza rasă, şi am turnat apoi ultimul strat de mămăligă.

În mijloc am făcut o mică scobitură cu ajutorul unei linguri în am spart un ou şi am dat la forma la cuptor.

Am lăsat cam 30-40 de minute la foc potrivit, până s-a rumenit frumos.

Rezultatul? O nebunie!!!!

"Tort" de mamaligă

Poftă grozavă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *