Tort de mere Almond

tort-de-mere-almond

Ingrediente:

  • 2 mere, decojite și tăiate în felii subțiri
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 1 şi 1/2 cană făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 4 ouă mari
  • 1/2 cană de unt nesărat, moale
  • 1 şi 1/3 cană de zahăr brun
  • 1/2 cană de lapte
  • 1/2 cană migdale
  • 1/4 linguriță de scorțișoară

 

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 180 °. Puneţi 2 linguriţe de scorţişoară peste merele feliate.
  2. Într-un bol mediu, cerneţi făina şi adăugaţi praful de copt și sarea.
  3. Într-un castron separat, amestecaţi untul cu zahărul brun până se face ca o spumă, aproximativ 3 minute.
  4. Adăugaţi treptat ouăle, amestecând în continuu. Tot treptat adăugaţi jumătate din făină, apoi laptele și restul de făină.
  5. Tapetați o tavă cu hârtie pentru copt. Turnați jumătate din aluat în tavă adăugaţi merele uniform peste aluat și completați cu restul de aluat.
  6. Într-un castron mic, combinați migdalele cu scorțișoara rămasa. Presărați acest amestec peste partea de sus a tortului.
  7. Coaceți aproximativ 35-45 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *