Tort de mere Almond

Ingrediente:
- 2 mere, decojite și tăiate în felii subțiri
- 2 linguriţe de scorţişoară
- 1 şi 1/2 cană făină
- 1 lingură praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- 4 ouă mari
- 1/2 cană de unt nesărat, moale
- 1 şi 1/3 cană de zahăr brun
- 1/2 cană de lapte
- 1/2 cană migdale
- 1/4 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
- Încălziţi cuptorul la 180 °. Puneţi 2 linguriţe de scorţişoară peste merele feliate.
- Într-un bol mediu, cerneţi făina şi adăugaţi praful de copt și sarea.
- Într-un castron separat, amestecaţi untul cu zahărul brun până se face ca o spumă, aproximativ 3 minute.
- Adăugaţi treptat ouăle, amestecând în continuu. Tot treptat adăugaţi jumătate din făină, apoi laptele și restul de făină.
- Tapetați o tavă cu hârtie pentru copt. Turnați jumătate din aluat în tavă adăugaţi merele uniform peste aluat și completați cu restul de aluat.
- Într-un castron mic, combinați migdalele cu scorțișoara rămasa. Presărați acest amestec peste partea de sus a tortului.
- Coaceți aproximativ 35-45 de minute.