Tort de mere

Ingrediente pentru persoane:

  •  2 mere61153687
  • 125 g de făină
  •  1 linguriță praf de copt
  •  sare
  • 100 g de zahăr
  •  1 linguriță scortisoara
  •  70 g  unt
  •  1 Ou
  •  125 ml lapte
  • 1 linguriță unt pentru a unge tava

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Merele se curata de coaja si se taie in sferturi. Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt și sarea. Într-un alt castron se amesteca jumatate din zahăr cu scorțișoară.

Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga oul și se continua procedeul aproximativ 2 minute. Apoi, se adaugă amestecul de făină, praf de copt și sare – dar nu toata cantitatea deodata, ci in 3 parti. De fiecare dată după adăugarea unei parti, se adauga un pic de lapte și se amestecă până când devine un amestec uniform.

Se toarnă jumătate din aluat în vasul de copt, uns in prealabil cu unt. Se aranjeaza peste aluat feliile de mar si se presara jumatate din zahărul amestecat cu scorțișoară. merele se acopera cu restul de aluat si apoi se presara uniform restul de zahăr cu scorțișoară.

Se da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Cand este maro-auriu in partea de sus (rumenit), se scoate din cuptor. Așteptați câteva minute să se răcească puțin, apoi se taie. Se poate servi si cu inghetata de vanilie sau frisca!

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *