tort-de-turta-dulce

Ingrediente:

  • 3 și 3/4 cană făină
  • 1 și 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 3/4 linguriță de cuișoare
  • 1 și 1/2 cană de melasă
  • 1 și 1/2 cană zahăr granulat
  • 1 și 1/4 cană ulei de canola, vegetal sau de arahide
  • 1 și 1/2 căni de apă
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 2/3 ceașcă ghimbir curățat și tocat
  • 3 ouă mari, bătute

 

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 200 °. Ungeți forma de copt cu puțin unt și tapetați cu făină.
  2. Într-un castron mare, cerneți făina, scorțișoara și cuișoarele.Într-un alt castron, amestecați melasa, zahărul și uleiul.
  3. Fierbeți apa și amestecați cu bicarbonat de sodiu, melasă și ghimbir.
  4. Adăugați treptat amestecul de făină peste amestecul de melasă și amestecați până se încorporează bine făina.Adăugați ouăle bătute șiturnați aluatul în forma de copt pregătită.
  5. Coaceți timp de aproximativ 1 oră. Compoziția se răcește în tavă și apoi se scoate pe platou.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *