Tort de turtă dulce

Ingrediente:
- 3 și 3/4 cană făină
- 1 și 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- 3/4 linguriță de cuișoare
- 1 și 1/2 cană de melasă
- 1 și 1/2 cană zahăr granulat
- 1 și 1/4 cană ulei de canola, vegetal sau de arahide
- 1 și 1/2 căni de apă
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
- 2/3 ceașcă ghimbir curățat și tocat
- 3 ouă mari, bătute
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 200 °. Ungeți forma de copt cu puțin unt și tapetați cu făină.
- Într-un castron mare, cerneți făina, scorțișoara și cuișoarele.Într-un alt castron, amestecați melasa, zahărul și uleiul.
- Fierbeți apa și amestecați cu bicarbonat de sodiu, melasă și ghimbir.
- Adăugați treptat amestecul de făină peste amestecul de melasă și amestecați până se încorporează bine făina.Adăugați ouăle bătute șiturnați aluatul în forma de copt pregătită.
- Coaceți timp de aproximativ 1 oră. Compoziția se răcește în tavă și apoi se scoate pe platou.