Tort la pahar cu blat umed şi cremă de portocale

Pentru astăzi, iată un desert cu totul neaşteptat, aparţinând Irinei Modog.

Blatul umed şi consistent în combinaţie cu crema de portocale, extrem de aromată, răcoritoare şi foarte fină, reprezintă alegerea ideală pentru această zi.

Tort la pahar cu blat umed şi cremă de portocale

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100g unt
  • 120ml ulei
  • 270g făină
  • 125ml apă
  • 125g iaurt cremos
  • 2 ouă
  • 200g zahăr
  • 50g cacao
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

  • 6 ouă
  • 75g unt
  • 350ml suc de portocale
  • 150g zahăr
  • Coajă de portocale

Mod de preparare:

Untul şi uleiul se pun la foc mic, iar peste ele se adaugă apa şi zahărul. Se amestecă bine cu un tel până se topesc şi se omogenizează, apoi se ia de pe foc.

Făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu şi pudra de cacao, cernute, se adaugă în ploaie, iar apoi se încorporează pe rând ouăle. Se adaugă şi iaurtul şi se amestecă bine.

Se pune aluatul într-o formă de blat şi se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se scoate de la cuptor puţin mai devreme decât un blat nomal, înainte să se usuce prea tare.

Se lasă apoi să se răcească, iar între timp se pregăteşte crema.

Untul se pune într-un vas la bain marie împreună cu zahărul şi se amestecă uşor până se topeşte, apoi se adaugă sucul de portocale şi coaja rasă, iar apoi ouăle bătute, amestecând energic cu telul.

Se lasă pe foc până când se îngroaşă. Apoi se lasă să se răcească.

Când blatul şi crema sunt perect răcite, se taie blatul în fâşii şi se aşează în pahare în straturi, începând cu un strat de blat, continuând cu un strat de cremă, şi tot aşa până se umple paharul, iar la sfârşit se ornează cu o felie de portocală.

Să aveţi poftă mare şi un weekend reuşit în continuare!

12313867_1053358691376286_6787493477360842336_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *