Tort rapid cu fructe

Pentru orice eveniment aţi avea în familie, sau pur şi simplu pentru a le pregăti o surpriză celor dragi, iată o reţetă extrem de simplă şi rapidă de tort răcoritor cu fructe. Reţeta aparţine Florentinei Vasilescu.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 ouă
- 7 linguri de zahăr
- 9 linguri de făină
- un vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
- O cutie de ananas în suc propriu
- 400g căpşuni
- 600 ml frişcă
- Căpşuni proaspete
Pentru sirop
- 100ml apă
- 100ml zahăr
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat bine albuşurile cu sarea, iar când obţii o spumă tare (ridici castronul cu fundul în sus şi nu trebuie să cadă), încorporezi zahărul şi baţi bine până ce acesta se topeşte.
Se adaugă gălbenuşurile pe care le amesteci înainte cu o lingură de ulei, le încorporezi cu o paletă de silicon sau lingură de lemn, de sus în jos uşor până se încorporează bine. La fel se procedează şi cu făina.
Pentru copt se foloseşte o tavă de 18 cm, şi se introduce la cuptorul încins la 175 de grade pentru 40 de minute.
Apoi se lasă să se răcească.
Pentru umplutură se toacă ananasul, se mărunţesc căpşunele şi se amestecă cu frisca bătută tare.
Blatul răcit se însiropează cu sucul rămas din compotul de ananas amestecat cu 100 ml apă şi 100 grame de zahăr ce se amestecă până se când se topeşte zahărul.
Se însiropează bine şi apoi se asamblează aşezând pe rând câte un blat, iar între ele crema pentru umplutură.
Se ornează după bunul plac al fiecăruia…
Să aveţi poftă!