Tortilla de cartofi

Ingrediente:

  • 1 lingurita de unt sau ulei de nucă de cocos
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 2 cartofi fierti mediu scursi bine de apa si raciti
  • 4 linguri de lapte
  • optional sare si piper

Mod de preparare:

Intr-o tigaie de teflon cu un capac se pune ceapa taiata marunt. Cartofii taiati cubulete mici se adauga si ei, se pune capacul si se lasa putin la copt. Se amesteca din cand in cand. Ca sa nu se lipeasca, in cazul in care tigaia nu este foarte performanta, se poate adauga putina apa si un cubulet de unt sau o lingurita de ulei, dupa care se adauga capacul si se lasa la foc mic. In timp ce cartofii si ceapa, se afla in tigaie, se sparg ouale si se amesteca cu putina sare si piper si se adauga laptele. Se acopera si se coace timp de 4-5 minute.

Tortilla se intoarce incet in tigaie, astfel incat partea care a fost la suprafata este acum in partea de jos. Coaceti cateva minute si pe partea aceasta.

Pofta buna!

 tortilla cu cartofi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *