Tratament homeopat pentru copil

Copiii noştri au devenit din ce în ce mai sensibili şi receptivi la boli. Când sunt mici această problemă este delicată, fiindcă doreşti să-i administrezi copilului un tratament cât mai puţin invaziv. Te-ai gândit la homeopatie?

Tratament-homeopat-pentru-copil

Precauţii. Dacă eşti adepta acestui mod de tratament, trebuie să-l faci cu avizul medicului. De altfel, când un copil este bolnav e preferabil să fie văzut de un medic. Multe boli diferite pot avea semne similare şi uneori tratamentul aplicat poate fi cel nepotrivit. De aceea trebuie evitată automedicaţia copilului.
Avantaje

În cazul tratamentului homeopat, un avantaj este că acesta nu este nici toxic, nici periculos. Ceea ce nu e cazul în privinţa medicamentelor alopate care pot avea efecte secundare nedorite.

Apoi, tratamentele homeopate sunt uşor de administrat celor mici fiindcă au un gust dulce. Se pot utliza tratamente prin aplicaţii locale, de exemplu, sau se poate pune un produs direct pe gingie, în caz de erupţie dentară. Se pot folosi doze sub formă de pudră, sau se pot pisa granulele şi dilua în puţină apă. Mulţi homeopaţi dau direct granulele sublingual. Există şi variante de picături care conţin alcool. Acestea sunt contraindicate însă celor mici.
Când se pot administra

Tratamentele homeopate dau rezultate împotriva maladiilor infecţioase: rubeolă, rinofaringită etc. Cât şi în cazul patologiilor cutanate (eritem, înţepături de insecte etc), dar şi a acceselor de durere produse, de exemplu, de apariţia unui dinte. În paralel cu acest tip de tratament se pot administra şi medicamente alopate, dacă e necesar.
Prima consultaţie

Poate dura o jumătate de oră sau o oră, timp în care specialistul va pune întrebări. Va dori să afle multe detalii legate de sarcină şi naştere. Apoi te va chestiona despre comportamentul copilului, somnul, gusturile alimentare, aspectul scaunelor. Toate răspunsurile îl vor ajuta să creeze profilul homeopatic al copilului.

 

În plus

Chiar dacă medicamentele clasice pot fi administrate simultan cu cele homeopate, nu e bine să fie date în acelaşi moment. De asemenea, remediile homeopate nu se iau în timpul mesei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *