Tringhiuri cu spanac şi ricotta

Ingrediente:

  • 500g făină
  • O cană de lapte
  • 2 ouă
  • 1 plic de drojdie uscată
  • o lingură ulei

Pentru umplutură

  • 200g spanac fiert scurs
  • 200g ricotta
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • Un ou
  • susan

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia cu 2 linguri lapte călduţ, şi lăsaţi la dospit 10-15 minute. Într-un bol, se amestecă oul bătut bine cu uleiul şi laptele, iar apoi se adaugă şi drojdia dospită.

Cerneţi făină, făcând o gropiţă în mijloc, în care se toarnă compozia formată.

Se amestecă şi se frământă bine luând din făină puţin câte puţin, până devine o coca potrivit de moale,ce se lasă la dospit cât mai mult, minim 30 de minute la loc călduţ.

Coca crescută şi frământată încă o dată se rupe în două şi se întinde în câte o foaie groasă de câţiva mm.

Spanacul mărunţit se amesteca cu ricotta mărunţită, iar apoi se adaugă oul batut, parmezanul şi condimentele după gust.

Se taie în trunghiuri mari, se pune o lingură din compoziţie, se unesc colţurile trumghiului şi se lipesc bine marginile umezindu-le puţin cu apă, iar apoi se aşează într-o tavă , unde se mai lasă 10 minunte să crească. După care se ung pe deasupra cu ou bătut şi se presară cu susan.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute la foc potrivit, se rumenesc frumos şi se servesc calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *