Trucuri pentru un abdomen plat după naştere

Majoritatea femeilor sunt preocupate de siluetă după ce au născut. Cea mai mare problemă o reprezintă abdomenul, care, după ce şi-a mărit volumul timp de 9 luni, îşi revine mai greu la forma iniţială. Cu puţin efort, însă, nu este imposibil.

abdomen-plat

Important este să refaci muşchii abdominali care, cu timpul, au tendinţa de a se dilata. Exerciţiile cele mai eficace sunt cele pe care le repeţi de mai multe ori şi pe care trebuie să le faci stând într-o poziţie corectă. Nu sunt necesare serii prea lungi, fiindcă se pot obţine rezultate şi cu exerciţii mai puţine dacă sunt realizate corect, fără a face să lucreze şi alte grupe de muşchi.

Ce poziţie trebuie adoptată

–      stai culcată pe spate

–      menţine gâtul relaxat, cu bărbia uşor trasă înainte

–      separă uşor picioarele, cu tălpile bine lipite de sol, la o distanţă de aproximativ 20 cm faţă de fese

–      adu braţele încrucişate pe piept

–      nu ridica spatele mai mult de 15 cm de la sol

–      efectuează exerciţiile încet, făcând să lucreze toate grupele de muşchi abdominali care trebuie să stea contractaţi pe tot parcursul exerciţiului

Abdomene clasice

Culcată pe spate, cu mânile sub ceafă şi picioarele flexate în aer, având spatele bine lipit de sol, ridică bustul fără să îţi iei avânt, încercând să te apropii cu capul cât de mult poţi de genunchi, fără a îndoi gâtul sau a mişca picioarele. Revino apoi în poziţia iniţială.

Fă exerciţiul de 20 de ori.

Abdomene în echer

Culcată pe spate, cu mânile sub ceafă şi picioarele ridicate şi flexate în aer, menţine spatele bine lipit de sol. Ridică bazinul şi picioarele, aducându-le către corp, cu umerii lipiţi de sol.

Fă 3 serii a câte 20.

Abdomene complete

Culcată pe spate, cu mânile la ceafă şi picioarele ridicate şi flexate în aer şi spatele bine lipit de sol. Ridică în acelaşi timp picioarele flexate şi bustul, încercând să le apropiii cât mai mult posibil.

Fă câte 3 serii a 20.

 

Încearcă şi 5 alimente care te ajută să ai un abdomen plat:

1. Perele. Sunt fructe bogate în apă şi în sorbitol şi astfel ajută digestia. De asemenea, au multe fibre care ajută la accelerarea tranzitului intestinal.

para

2. Ghimbirul. Această rădăcină este perfectă pentru a înlocui sarea în alimentaţie. Astfel nu vei mai reţine apă. În plus, ghimbirul favorizează digestia, fiind foarte bogat în fibre.

ghimbir-

3. Mărul. Probabil, cel mai cunoscut aliat al siluetei. Fibrele sale reglează tranzitul şi taie foamea, mâncat înainte de masă cu 30 de minute.

mar

4. Migdale. Bogate în antioxidanţi şi fibre pot stabiliza glicemia şi te ajută să rezişti până la masa următoare. Nu consuma mai mult de 23 de migdale pe zi.

migdale

5. Mango. Te ajută să ai un abdomen plat, fiindcă luptă împotriva acidităţii organismului şi a digestiei proaste. Se pot consuma fără restricţii.

mango

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *