Trucuri rapide pentru frumuseţe
Foto: esteelauder.fr

Sunt momente câteodată, când timpul nu îţi permite să aplici pe îndelete tehnicile de infrumuseţare. Iată câteva trucuri rapide care pot salva situaţia.

Cearcăne şi ochi umflaţi

Aplică pe ochi două linguri de metal ţinute la frigider timp de 10-15 minute. Lasă partea concavă pe pleoape timp de 2-3 minute. Senzaţia de rece determină constricţia vaselor şi diminuarea pungilor de sub ochi. De asemenea, două felii de castravete ţinute 5-10 minute pe pleoape au acelaşi efect.

Ten lipsit de strălucire
Foloseşte un fond de ten sau pudră în ton cu nuanţa tenului tău. Perlele bronzante sau, în lipsă, fardul de obraz, au marele dar de a lumina chipul şi de a-i conferi un aer sănătos. Trece pensula peste ele şi aplică pudra rezultată în punctele proeminente ale feţei: pomeţi, vârful nasului, bărbie, eventual pe zona centrală a frunţii. Accentele trebuie să fie discrete – atenţie mai ales la tenul alb-roz/palid – aşa încât aplică pudra bronzantă puţin câte puţin, estompând marginile. Dacă ai ales fardul de obraz, asigură-te că este într-un ton natural şi foloseşte-l cu aceleaşi precauţii. Dacă ai pus totuşi prea mult, şterge cu un tampon de vată şi atenuează-l cu puţină pudră deschisă.

Coşuri
Trece un cub de gheaţă peste coş, ca să atenuezi inflamaţia, apoi maschează-l cu puţin fond de ten sau baton corector. Aplică produsul puţin câte puţin, în straturi subţiri, estompând uşor cu degetul de fiecare dată, până la uniformizare. În momentul în care roşeaţa din zona inflamată s-a atenuat, retuşul este gata. Nu continua mai mult, deoarece rişti să înlocuieşti o pată roşie cu una maronie.

Păr electrizat
Foloseşte o perie sau un pieptene cu dinţi de lemn. Dacă nu dispui de aşa ceva, renunţă măcar la pieptenele de plastic şi aranjează părul cu degetele. Umezeşte-ţi palmele şi trece-le peste păr ca să cuminţeşti firele rebele. Pulverizează apoi fixativ, are rol antistatic.

Creionul contur de ochi a dat greş
Cu un beţişor pentru urechi înmuiat în demachiant corectează linia de contur. Foloseşte mai multe beţişoare curate, ca să preîntâmpini întinderea culorii. Îndepărtează bine urmele de demachiant, altfel creionul va aluneca şi linia nu va mai fi la fel de precisă. Dacă nu mai ai timp să refaci linia, estompeaz-o uşor cu un fard în nuanţa creionului contur. Colorează apoi pleoapa cu o nuanţă de fard de ochi mai deschisă.

Buze uscate
Unge-le mai întâi cu un balsam de buze sau cu un strat de cremă hidratantă. Lasă să acţioneze 3-5 minute, apoi şterge cu un şerveţel de hârtie. Aplică un nou strat de balsam/cremă, apoi rujul (evită-le pe cele rezistente la transfer, care sunt prea uscate), într-o nuanţă pastel (rujurile închise scot în evidenţă ridurile fine de pe buze şi imperfecţiunile).

Ten descuamat
Aplică un strat de cremă mai grasă (de exemplu, cremă de noapte sau unguent de gălbenele), las-o să intre în piele 5-15 minute şi îndepărtează excesul cu tampoane demachiante umezite uşor cu apă călduţă. Tamponează uşor cu un serveţel de hârtie. La suprafaţa pielii va rămâne o peliculă hrănitoare care va uniformiza tenul. Cu ajutorul unei pensule groase, pudrează apoi tenul, dar într-un strat foarte subţire pentru un efect mat. Renunţă pentru moment la fondul de ten sau fardul de obraz.

Rujul se întinde
Cu o bucaţă de batistă de hârtie, înfăşoară un beţişor de urechi şi şterge rujul care a depăşit conturul buzelor. Foloseşte un creion de buze în nuanţa rujului, pentru a delimita conturul gurii. Dacă nu ai creion de buze, pudrează uşor buzele înainte. Rujul va adera mai bine şi nu se va mai întinde dincolo de conturul buzelor.

Gene lipite
Ai aplicat prea multă mascara, iar acum genele sunt încărcate şi grupate inestetic. Pudrează puţin zona de sub ochi, apoi, cu o periuţă de gene sau cu una de dinţi, separă uşor genele de la bază spre vârf, de mai multe ori. Particulele de rimel uscat care cad pe obraz se îndepărtează uşor cu o pensulă groasă, împreună cu pudra aplicată anterior în acest scop.
Nu ai cum să dai greş cu aceste trucuri rapide pentru frumuseţe care te vor ajuta să acoperi, cel puţin temporar, micile defecte şi să începi, sau să continui, ziua cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *