Poate că nu-ţi place mămăliga, dar poţi consuma porumbul sub formă de boabe, adăugat în salate sau poţi lua pâine de porumb. De ce? Acest aliment te poate ajuta în cure de slăbire şi este un ajutor nepreţuit pentru sănătatea ta.

porumb

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Porumbul este un excelent stimulator al imunităţii corpului nostru şi ne ajută să prevenim bolile şi să ne vindecăm mai repede de afecţiunile de care suferim deja. Prin cantitatea de fibre pe care o conţine, protejează împotriva bolilor digestive şi îmbunăţeşte nivelul zahărului din sânge. Mai conţine vitamine din complexul B, care revigorează organismul. Consumat la cină, porumbul te ajută să combaţi oboseala acumulată peste zi.

Previne bolile de inimă şi anumite tipuri de cancer

Vitamina E din compoziţia porumbului reduce riscul apariţiei bolilor de inimă şi ajută organele să se oxigeneze mai uşor. Datorită conţinutului bogat în potasiu şi substanţe din complexul B, consumul regulat de proumb ajută la protejarea sistemul cardiovascular. Scade nivelul colesterolului şi reduce riscul apariţiei cancerului de colon. Previne cancerul la plămâni datorită prezenţei unui tip de caroten.

Te ajută să slăbeşti

În curele de slăbire, porumbul este recomandat ca înlocuitor al pâinii. Curele de slăbire în care se consumă mari cantităţi de mămăligă sunt foarte eficiente, deoarece acest aliment asigură mult mai rapid senzaţia de saţietate. Atenţie doar să nu-i adaugi prea multă sare sau grăsimi.

Îţi menţine tinereţea

Porumbul combate problemele de vedere cu ajutorul antioxidanţilor, care împiedică îmbătrânirea rapidă a ochilor. Vitaminele din porumb influenţează în mod pozitiv memoria. Şi simptomele asociate debutului menopauzei sunt atenuate simţitor cu ajutorul consumului de porumb.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *