sâmbătă,decembrie 4, 2021

Turtă dulce cu ciocolată

turta-dulce-cu-ciocolata

Ingrediente:

  • 130gr. ciocolată neagră
  • 125gr. făină
  • 100gr. miere
  • 100gr. zahăr brun
  • 75gr. făină T55
  • 75gr. unt
  • 4 ouă
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingură rom
  • nucșoară rasă
  • ghimbir
  • scorțișoară

 

Mod de preparare:

1. Încălziţi cuptorul la 175 °C. Topiţi ciocolata, untul si mierea în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amestecaţi pentru a forma o pastă omogenă. Adăugaţi zahărul, condimentele, ouăle și romul.

2. Cerneţi făina împreună cu praful de copt şi amestecaţi cu o lingură de lemn. Formaţi inimioare din amestec.

3.Tapetaţi cu hârtie o tavă, turnaţi inimioarele și daţi la cuptor aproximativ 40 de minute.

4. Opriți cuptorul şi mai lăsaţi această turtă dulce cu ciocolată încă 5 minute înainte de a o scoate din tavă. Stropiţi cu ciocolată fiecare jumătate de inimioară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *