Turtă dulce cu mascarpone si agrişe

Pentru o zi specială am hotărât să prepar un desert special: o turtă dulce (după nume, nu după gust 🙂 ) cu glazură de mascarpone şi agrişe. Turta dulce de obicei se face cu glazura aceea de marţipan, un preparat muuult prea dulce pentru gustul meu şi mai ales pentru cei mici. Aşa că m-am gândit la o variantă pentru ornare, mult mai uşoară. Cum agrişele sunt atât de gustoase şi de sănătoase (vezi articolul Agrişele-sursă de vitamină C) de ce să nu le aduc în această reţetă? Iar gustul fin şi răcoros de mascarpone în combinaţie cu scorţişoara din turta dulce şi cu gustul uşor acrişor al agrişelor, nu poate fi decât senzaţional.

Prin urmare am pregătit ingredientele:

  1. Puntreu glazură
  • O jumătate cană de agrişe deshidratate
  • 150g mascarpone
  • 2 linguriţe iaurt grecesc (în lipsă se poate folosi smântână slabă)
  • 1 lingură zahăr brut

2.  Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • aproximativ 350 g făină integrală (eu nu măsor niciodată cantităţile, le pun la ochi :)) sau combinată făină integrală cu făină albă
  • 2 linguri zahăr brun
  • O lingură scorţişoară
  • 2 linguri alune de pădure crude
  • Un plic praf de copt

Agrişele le-am pus de seara într-un pahar cu apă, iar a două zi le-am scurs bine, am adăugat zahărul şi iaurtul şi le-am pus la blender până s-a format o pastă omogenă. Crema mascarpone am bătut-o cu mixerul 2-3 minute după care am început să adăugă compoziţia de agrişe şi am bătut în continuare. S-a format un fel de frişcă foarte tare. Şi gata glazura

Pentru blat am pus într-un bol de mixer 3 ouă întregi şi un gălbenuş, pe care le-am bătut bine cu mixerul, iar apoi am adăugat zahărul şi am continuat mixarea. După aceea am încorporat făină, scorţişoară, praful de copt si alunele marunţite bine şi am format o cocă nelipicioasa. Pe aceasta am lăsat-o la rece 20-30 de minute, după care am întins-o într-o foaie subţire de jumătate de cm şi am tăiat-o cu forme de inimioare. Fiecare inimioară am uns-o cu puţin albuş bătut şi le-am bagat la cuptor.

Timpul de coacere este foarte scurt la o temperatură de max 180 de grade (aproximativ 10-15 minute)

Se ornează fiecare inimioară şi iată rezultatul!

DSCN1861

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *