Turte sau scoverzi gătite fără prăjire

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceaşcă de apă călduţă

Mod de preparare:

Puteţi folosi maşina de pâine să amestecaţi şi frământaţi toate ingredientele.Sau frământaţi clasic: făina se amestecă cu drojdia uscată, se toarnă apa călduţă şi se amestecă bine. Se pune uleiul şi se frământă bine. Apoi se lasă la dospit 15 de minute.

Se împarte coca în gogoşele mici care se intind cu sucitorul, după care se mai lasă 5 minute la dospit. Se înţeapă cu o furculiţă şi se ung cu apă.

Într-o tigaie care nu se lipeşte, se coc la foc mic pe aragaz, întorcându-le pe ambele părţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *