Turtiţe de dovlecel la cuptor

Ingrediente

  • 1 dovlecel verde
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • un praf de sare
  • 2 grăunţi de usturoi

Mod de preparare:

Dovlecelul se spală bine fără să îl curăţaţi de coajă. Apoi fie îl daţi pe răzătoare cum e mai simplu, fie îl tăiaţi foarte, foarte fin.

Oul se bate bine, iar peste el se adaugă pe rând usturoiul pisat, un praf de sare. Turnaţi compoziţia peste dovlecelul mărunţit, presăraţi făina şi amestecaţi bine. Dacă dovlecelul este foarte uscat şi nu lasă zeamă deloc, puteţi adăuga puţină apă sau puţin ulei. Aşa veţi fi siguri şi că nu se vor lipi deloc, indiferent de cuptorul pe care îl folosiţi.

Din compoziţia rezultată luaţi cu o lingură şi puneţi pe o foaie de copt.

Pentru décor puteţi pune deasupra câte o feliuţă subţire de ardei sau roşie cherry.

Daţi tava la cuptorul preîncălzit şi lăsaţi-le până se rumenesc. Dacă nu aveţi cuptor cu rezistenţă şi la partea de sus, le puteţi întoarce cu o spatulă, ca să nu se rumenească prea tare la partea inferioară.

Un preparat super rapid şi excelent servit alături de o salate răcoritoare de vară, ori de un mujdei de usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *