Turtiţe în crustă de susan

Ingrediente:

  • 200 g făină de ovăz
  • 50g tărâţe de ovăz
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 linguriţă praf de copt
  • vanilie
  • Scorţişoară
  • Susan
  • miere

 

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă untul cu zahărul, până se lichefiază, apoi se adaugă oul.

Se adaugă câte o lingură de tărâţe şi se amestecă bine până se umflă. Adăugăm şi vanilia şi scorţişoara, bicarbonatul de sodiu, iar apoi începem să incorporam câte o lingură de făină până obţinem un aluat consistent, uşor de modelat. (faina cât cuprinde)

Din acesta se rupe câte puţin şi se fac biluţe ce se turtesc uşor. Apoi se ung cu miere şi se tăvălesc prin susan din belşug.

Se pun într-o tavă pe hârtie de copt şi se introduc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute, până se rumenesc puţin.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *