Unde mergem în vacanță anul acesta?

vacanta la tara

Vara a venit și mulți părinți au început să se gândească unde își vor petrece vacanța de varăA avea copii are un impact mare asupra modului în care ne petrecem timpu liber, unul dintre obiectivele principale fiind  ca atât noi, cât și cei mici să se bucure pe cât mai mult posibil de vacanță. 

Deși, foarte mulți părinți aleg o destinație la mare, care să aibă plajă (foarte important pentru copil, se stie ca marea ajuta foarte mult la dezvoltarea fizica si mentala a copiilor) , în ultima vreme au apărut alternative de luat in seamă, care oferă un alt tip de distracție și care aduc copiilor noștri  alte tipuri de experiență.  Dintre acestea, fac parte:

Vacanțele rurale: sunt din ce în ce mai la modă, astfel de vacante castiga teren mai ales pentru copiii din mediul urban, care pasesc pe un taram necunoscut. Acest tip de vacanta oferă o multitudine de stimuli noi. Dacă vom alege o astfel de destinație, putem opta pentru cazare în ferme, unde copiii pot ajunge să cunoască mai bine animalele și sa afle cum trăiesc . Există chiar unele ferme, pensiuni care ii lasa pe cei mici sa ajute proprietarii cu sarcinile curente – facut curat, hranit, etc.  De asemenea, aceste tipuri de vacanta sunt ideale si pentru activitate fizica – mersul pe jos și statul in natură cat mai mult, respirarea aerului curat, plimbări cu bicicleta – ce sa mairelaxare totala.  Consider ca dupa o astfel de vacanta te intorci cu bateriile incarcate la maximum, iar cei mici cu o multitudine de lucruri noi invatate.

Vacanta cu rulota. Eu nu am mers niciodata cu rulota, dar cred ca mi-ar placea. Mi se pare ca as merge cu caravana prin lume 🙂 Daca eu sunt atat de incantata, nici nu ma gandesc cum ar fi cel mic. Rulota este o opțiune pentru familiile cărora le place să cunoască locuri variate, fără a avea griji de cazare, de impachetat si despachetat bagaje.  Este destul de usor de inchiriat rulota si in plus, iti poti stabili propriul traseu si poti vizita orice loc iti doresti. 

Vizitarea marilor orase. O destinație ideală pentru familii, cred ca cel mai bun moment de vizitat orasele mari este atunci cand sunt sarbatori nationale sau perioada de concedii, deoarece multi locuitori ai acelui oras sunt plecati si te poti misca in voie 🙂 – mai putin trafic, mai multe activitati culturale. 

Și, desigur, există, de asemenea, opțiunea de a nu pleca de acasă și de a ne bucura de toate lucrurile frumoase pe care ni le ofera orasul nostru, asta pentru ca in restul timpului nu avem timp de ele –  sa mergem la gradina zoologica, la cinema, sa vizitezi padurile din apropiere, sa petreci o dupa-amiaza pe malul unui rau, etc. Ce este foarte important, este sa stai cat mai aproape de cei dragi si cei mici sa se bucure de atentia ta.

Voi unde mergeti in concediu anul acesta?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *