Usturoiul verde, cel mai puternic antibiotic natural


Usturoiul verde, de primăvară, este cunoscut ca medicament minune, dar şi ca cel mai puternic antibiotic natural.
Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietăţile sale curative, fiind considerat în unele bucătării drept regele condimentelor. Este recunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca un aliment-minune, recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli. Socotită o plantă miraculoasă, usturoiul a fost utilizat sute de ani pentru vindecarea unui mare număr de boli, de la banalele răceli până la ciumă.
Spre deosebire de căţeii de usturoi, care au şi ei diverse proprietăţi curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin iute.
Pentru ca organismul să beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat în stare proaspătă sau adăugat în preparate la sfârşit, fără a se fierbe.
Usturoiul verde are în compoziţie o serie de vitamine necesare organismului precum A1, B1, B2 şi C, substanţe minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi dar şi anumite substanţe anticancerigene.
Beneficiile consumului de usturoi verde:
- întăreşte sistemul imunitar.
- protejează împotriva infecţiilor.
- ajută la detoxificarea organismului.
- previne afecţiunile respiratorii, răceala sau gripa.
- ajută la ameliorarea durerilor de cap.
- întăreşte sistemul imunitar.
- protejează organismul de infecţii.
- ajută la îmbunătaţirea sistemului digestiv.
- combate în mod eficient apariţia diverselor forme de cancer.
- ajută la prevenirea atacului cerebral.
- scade riscul de cancer la sân.
- reduce riscul apariţiei bolilor de inimă.
- scade tensiunea arterială.
- ajută în tratarea infecţiilor gastro-intestinale.
- scade nivelul colesterolului „rău”, crescând nivelul colesterolului „bun”.
- îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
- luptă împotriva formării cheagurilor de sânge care obstrucţionează arterele sangvine.
- previne formarea plăcilor de aterom.