Utilitatea uleiului de jojoba pentru o piele catifelată și un păr strălucitor


Uleiul de jojoba este un extract botanic din sămânța arborelui de jojoba. Din punct de vedere tehnic nu este un ulei, ci mai degrabă ceea ce se numește un ester de ceară. Se obține prin combinarea cu niște alune provenite din semințe speciale, care se găsesc doar în unele părți din Mexic, SUA și Tibet. Acest ulei a fost găsit pentru prima dată în piramidele antice.
Supranumit și „aurul deșertului”, a fost consemnat prima oară în California, în jurul anilor 1600. Bogat în proteine, precum și în vitaminele A, B şi E, uleiul de jojoba reprezintă unul din cei mai buni antioxidanţi naturali. Are proprietăţi nutritive şi emoliente şi contribuie semnificativ la procesul de „catifelare” a pielii. Protejează, hrăneşte şi calmează orice tip de piele, atenuând și situațiile mai grave, în care pielea este uscată, iritată sau prezintă eczemă. Un alt punct forte al uleiului de jojoba constă în multitudinea de posibilități în care poate fi folosit – de la demachiant și până la balsam pentru păr.
Pentru tratament anti-rid
Uleiul de jojoba este extrem de eficient în reducerea aparițiilor ridurilor. Bogat în vitamina E, este puternic în eliminarea radicalilor liberi care sunt responsabili pentru îmbătrânirea pielii. Utilizarea continuă de ulei de jojoba poate reduce liniile fine și ridurile cu până la 25%. Este foarte eficient dacă este folosit împreună cu o cremă hidratantă. Acidul linoleic și antioxidanții prezenți în uleiul de jojoba ajută la regenerarea celulelor pielii.
Pentru tratarea acneei
Porii înfundați duc adesea la coșuri sau acnee. Uleiul de jojoba este antiseptic și este un tratament foarte eficient pentru acnee. Cu utilizare îndelungată, uleiul de jojoba reduce dimensiunea porilor și controlează secreția de ulei, care împiedică acneea să reapară.
Pentru cuticulele uscate
Aplică 2-3 picături pe cuticule, cel puțin o dată pe zi, după baie și vei observa îmbunătățiri după primele utilizări.
Pentru masaj
Combină uleiul de jojoba cu ulei esențial de lavandă sau trandafir și va rezulta un ulei de masaj extrem de aromat, cu efecte de relaxare, dar și de hidratare.
Pentru masajul scalpului
Masează scalpul cu câteva picături de ulei de jojoba, atât pentru o porție generoasă de hidratare, cât și pentru o senzație de detensionare și revigorare imediată. După efectuarea masajului, urmează procedurile obișnuite: șampon-limpezire-balsam-limpezire.
Pentru demachiere
Aplică ulei de jojoba pe discuri demachiante și curăță fața cu ajutorul lor. Ulterior, folosește tonicul facial pentru reechilibrarea pH-ului pielii.
Pentru hidratare
După duș sau baie, aplică ulei de jojoba pe tot corpul. Nu va trebui să folosești o cantitate prea mare. Uleiul de jojoba este absorbit rapid de piele, lăsând-o moale și catifelată. Insistă pe zonele cu tendință de uscare (călcâie, coate).
Pentru buze
Aplică puțin ulei de jojoba pe degete și apoi pe buze. Funcționează excelent ca hidratant pe timpul nopții.
Pentru păr cu vârfuri uscate
Rămâne la latitudinea ta dacă aplici uleiul de jojoba pe părul uscat sau umed. Dacă alegi prima variantă, vei conferi șuvițelor extra-luciu, în timp ce aplicarea pe părul umed necesită utilizarea ulterioară a șamponului și limpezirea.
Pentru bărbierit
Domnii care aplică uleiul de jojoba pe față, înainte de bărbierit, nu vor mai întâmpina probleme cu firele crescute sub piele sau senzația de piele aspră.
Pentru picioare crăpate și mâini uscate
Pentru a obține efectul maxim de hidratare, înmoaie mâinile și picioarele în apă caldă timp de 5 până la 10 minute și usucă-le cu un prosop înainte de a începe masajul cu ulei. Acesta va forma un strat ceros subțire care păstrează umezeala și oferă o senzație bună pentru piele.