copii-fara-parinti-in-vacanta

Probabil că în fiecare an, înainte de vacanță, vă gândiți dacă este timpul ca fiul sau fiica dumneavoastră este pregătit/ă să meargă într-o excursie sau tabără. Pentru cei mici este o bucurie să meargă alături de copii de vârsta lor și nu trebuie să vă faceți griji dacă sunt ascultători și cuminți.

Copilul dumneavoastră poate să capete multă încredere și independență dacă pleacă de acasă, dacă ajută la sarcinile domestice și își asumă răspunderea pentru păstrarea curățeniei în spațiul său. Pentru mulți copii, prima experiență a unei vacanțe departe de casă, împreună cu copii de vârsta lor în locul părinților, este asemenea unei scurte excursii cu cercetașii. Dorul de casă dispare de regulă imediat cum începe distracția, dar numai dumneavoastră sunteți în măsură să știți dacă, în jurul vârstei de nouă ani, copilul este într-adevăr pregătit să facă pasul către o viață mai independentă. Este probabil cel mai indicat să vă lăsați călăuziți de entuziasmul copilului; nu îl forțați doar pentru că dumneavoastră condiderați că i-ar face bine. Copilul are de învățat, nu de pierdut atunci când plecă fără părinți. Învață în primul rând să-și gestioneze banii, să se integreze într-un grup, să socializeze, să-și facă prieteni noi și mai ales să cunoască lucruri noi. Îi prinde bine puțină libertate, nu multă. Pentru că ce-i mult… strică. Trebuie să aveți încredere în el și să nu-l cicăliți prea tare.

În ceea ce privește banii de buzunar, trebuie să vorbiți și cu ceilalți părinți, pentru a vă face o idee asupra unei sume obișnuite, așa încât copilul dumneavoastră să dispună de sume asemănătoare celor ale prietenilor săi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *