Vaccinarea obligatierie a copiilor a stârnit multe controverse în rândul mămicilor celebre din România

foto: click.ro

Că tot vorbeam zilele trecut de Decizia Ministerului Sănătăţii de a propune un proiect de lege prin care vaccinarea copiilor devine obligatorie pentru a putea fi înscrişi în sistemul de învăţământ românesc (vezi detalii aici), aşa cum era de aşteptat, subiectul stârneşte reacţii dintre cele mai vehemente între părinţi, în special între mame. Chiar şi între cele mai cunoscute dintre ele.

După cum bine se ştie, una dintre cele mai înfocate susţinătoare ale campaniilor anti-vaccinare este Olivia Steer, soţia lui Andi Moisescu. Există însă şi alte mămici celebre care susţin această idee. Unele chiar dacă şi-au vaccinat copiii, refuză să respecte întocmai lista celor  9 vaccinuri de imunizare.

De la wowbizz.aflăm că printre acestea se numără Ani Creţu, actriţa de la „Vacanţă Mare”, mămică a unui băieţel de numai doi ani şi jumătate, precum şi Anca Serea, soţia lui Adi Sina împreună cu care are un băieţel de 3 anişori şi o fetiţă de numai 1 an şi jumătate.

Actriţa Ani Cretu susţine vehement că fiul sau a avut de suferit din cauza vaccinurilor şi că nouă lege nu are nimnic de-a face cu sănătatea, ci cu interesele financiare ale concernurilor farmaceutice.

„Dacă ar trebui să mă pun înaintea trenului ca să opresc această lege, chiar o fac. Am avut şi încă mai am de tras cu fiul meu din cauza acestor vaccinuri. Eu sunt o mamă păţită. La 3 săptămâni după ce l-am vaccinat de ROR, a început calvarul. A debutat cu rujeolă infantum şi stomatită aftoasă şi după alte 3 săptămâni diaree cronică. Am umblat cu el prin spitale, am făcut analize până şi genetice, am trimis o analiză în Germania, m-a costat 3200 de lei o singură analiză genetică, iar genetic copilul nu are nimic, nicio alergie. Din luna martie am întrerupt orice medicaţie de sinteză şi de atunci este numai pe homeopate (de 8 feluri), tinctură de echinaceea şi alte feluri de tincturi, ulei de chimen negru, presat la rece. Numai pe naturiste îl ţin, ceaiuri multe, suc de iarbă de grâu în fiecare dimineaţă. Nici nu-mi vin în cap toate produsele bio pe care le cumpăr pentru el. Mă costă lunar 3.000 de lei produsele bio, mâncarea, homeopatele.

Vaccinarea obligatierie a copiilor a stârnit multe controverse în rândul mămicilor celebre din România
foto: click.ro

De un an şi 5 luni nu există noapte să nu citesc minimum 2 ore despre vaccinuri, eliminări metale grele, caut magazine bio, mă uit să cumpăr iaurturi de soia, cu fructe, brânză de soia, biscuiţi fără gluten etc. Copilul e alergic la lactate, se umflă, i se umflă capul. Nu-i de glumă. Un an şi ceva am umblat cu fecalele copilului meu în geantă pentru tot felul de analize. Mergeam de 3 ori pe săptămână la laboratoare că să fac analize. La un moment dat un doctor mi-a şi zis: unele doamne umblă cu parfumuri în geantă, tu cari fecale… M-am rugat la Dumnezeu continuu. De un an dorm lângă patul copilului, nu am somn. Dacă această lege se aprobă înseamnă că noi suntem nişte animale mănate de nişte interese financiare, interese între Minister şi firme, noi nu mai existăm, suntem buni doar pentru impozite şi taxe. Te face viitor consumator de spitale şi medicamente. Asta face vaccinul!”, a declarat Ani Creţu pentru Wowbiz.

Anca Serea este puţin mai reţinută, însă şi ea foarte fermă în deciziile sale: ”Fiecare părinte are dreptul să decidă pentru copilul lui. Atâta vreme cât aleg cum să îl hrănesc şi cum îl educ, sunt convinsă că, sfătuită de medic, pot să decid corect şi în interesul copilului meu ce vaccin accept să îi fie administrat şi ce nu. Nu cred că o instituţie de stat, cum este cea menţionată mai sus, are dreptul să mă oblige prin lege să introduc în corpul copilului meu 7 doze de vaccin pentru boli care nici nu mai există. Menţionez că sunt una dintre mămicile care şi-au vaccinat copiii, dar nu am respectat lista aceasta. M-am sfătuit cu medici, am citit, m-am informat şi am decis în interesul copilului meu. Mi se pare inconştienţă să nu îţi vaccinezi deloc copilulul, dar nu se poate să se dea o directivă care să te oblige şi nici să se voteze legi şi sancţiuni pentru părinţii care nu o fac şi nu respectă lista celor 9 vaccinuri aşa-zis obligatorii”.

Vaccinarea obligatierie a copiilor a stârnit multe controverse în rândul mămicilor celebre din România
foto: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *