Varză a la Cluj de post

Ingrediente:

  • O varză potrivită
  • 4-5 morcovi
  • 2 cepe măricele
  • 200g soia granule (nemodificată genetic)
  • 150g orez
  • 250g zarzavat de roşii
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Granulele se soia se fierb în apă timp de câteva minute, după care se pune orezul şi mai lasă câteva  clocote, iar apoi se opreşte focul şi se pune capacul. Orezul îşi va absorbi singur câtă apă are nevoie.

Ceapa şi morcovul curăţate şi spălate, le-am tocat mărunt cu robotul de bucătărie. Varza se taie fideluţă şi se amestecă cu morcovul şi ceapa, dar şi cu sare, piper, cimbru.
În tava unsă cu o lingură de ulei, se aşterne un strat de amestec de varză, apoi se pune soia şi orezul bine scurse. Apoi se pune jumătate din cantitatea de zarzavat cu roşii amestacata cu un pahar de apă.

Deasupra se mai întinde un strat de varză, se nivelează şi se pune restul de sos de roşii lungit cu apă.

Se pun foile de dafin şi se mai presară puţin cimbru, iar apoi se dă la cuptor la foc potrivit (max 200C) şi se lasă…mai bine de o oră, până se rumeneşte bine.

Varză a la Cluj de post

Poftă bună la varză a la Cluj de post!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *