Dacă tot am povestit într-un articol anterior despre multiplele beneficii ale verzei albe, ei bine ne-am hotărât să o şi consumăm mai des.

Aşadar, iată o reţetă simplă de varză cu legume la cuptor.

Varză cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • O jumătate de varză mare sau una mai mică
  • 5 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • Foi de dafin
  • Sare, piper
  • Boia dulce
  • Cimbru
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Varza se taie mărunt şi se freacă cu puţină sare. Eu folosesc în bucătăria mea sare de Himalaya, care nu este extrem de fină, aşa că este bună pentru frecat varza.

Morcovii i-am tăiat fulgi cu ajutorul robotului de bucătărie, la fel şi ceapa.

Eu nu călesc deloc ceapa sau alte legume înainte. Totul cât mai natural, fără grăsime multă şi eventual gătite pe îndelete la cuptor.

Roşiile le-am decojit în puţină apă călduţă şi le-am tăiat mărunt.

În tava de copt am pus varza, ceapa şi morcovii şi le-am amestecat bine. Am presărat câteva foi de dafin mărunţite bine, apoi roşiile tăiate, pe deasupra.

Într-un castronel am amestecat piperul, boiaua, cimbrul şi un pahar mare de apă. Toate acestea le-am turnat apoi peste varză, după care am stropit cu puţin ulei.

Am dat tava la cuptor la foc potrivit şi am lăsat-o timp îndelungat să se rumenească pe îndelete. Din când în când am mai adăugat câte puţină apă, ca să nu se usuce prea tare.P2250674

Servită simplă ca mine sau cu puţină smântână şi mămăligă ca băieţii mei…un adevărat deliciu!

Sa aveţi poftă la varză cu legume la cuptor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *