Varză de China cu piept de curcan şi sos de usturoi

Varza de China uşor crocantă, dar suculentă, pieptul de curcan fraged, gustos şi consistent, completate de sosul de uturoi răcoritor şi uşor picant, fac din acest preparat o alegere ideală pentru o altă zi caniculară.
Ingrediente:
- 1/2 varză de China
- 150g piept de curcan
- ½ ardei gras
- Un cartof
- 2 linguri ulei de cocos
- 3 grăunţi de usturoi
- o lingură smântână
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură oţet balsamic
- Sare
- piper
Mod de preparare:
Cartoful se pune la fiert în coajă sau curăţat şi tăiat cuburi mari, dacă vreţi să se facă mai repede. După ce s-a fiert bine şi s-a răcit, se amestecă cu uleiul de cocos, usturoiul pisat, smântâna şi zeama de lămâie, până se obţine un sos consistent. Opţional puteţi adaugă puţin sos tabasco, pentru un gust mai picant.
Pieptul de curcan se spală bine, se bate uşor şi se pune pe o tigaie neaderentă, la foc mic, lăsându-l să se pătrundă pe îndelete. Se rumeneşte pe ambele părţi, apoi se taie în fâşii transversale.
Varza se taie subţire, se amestecă împreună cu uleiul, oţetul, un praf de sare şi de piper.
Se ornează apoi cu fâşii subţiri de ardei şi de pui şi se adaugă sos de usturoi.
Să aveţi poftă!