Venituri suplimentare pentru mămicile casnice

Concediul postnatal şi apariţia unui copil înseamnă o creştere a cheltuielilor şi o scădere a veniturilor la care nu multe cupluri se gândesc atunci când decid că a sosit momentul să devină părinţi. Pentru că, de regulă, mamele sunt cele care decid să îşi ia concediu de îngrijire a celui mic, tot ele sunt cele mai afectate de scăderea venitului.

mama-copil-bani

Pentru că ştim cât de important este că micuţul tău să aibă tot ce își dorește, iată câteva posibilităţi de a-ţi spori veniturile:

  1. Devino îngrijitor de copii la tine acasă: Mulţi părinţi decid să se întoarcă la muncă la scurt timp după naştere, însă principala lor problema este găsirea unei persoane care să aibă grijă de copilul lor pe durata orelor de program. Este posibil ca astfel de situaţii să fie des întâlnite şi în rândul prietenilor voştri de familie. Profită de ocazie şi oferă-te să ai grijă de copiii lor contra unei sume de bani sau a unor servicii. Astfel vei putea avea grijă şi de propriul copil, dar vei obţine un venit suplimentar extrem de util pentru familia ta.
  2. Ia-ţi un job la domiciliu: dacă ai talent la scris sau competențe IT sau de contabilitate, îţi poţi găsi numeroase joburi plătite care îţi vor oferi şansa să lucrezi de acasă. Interesează-te din timp de joburile disponibile în domeniul tău de expertiză şi aplică pentru ele.
  3. Devino reprezentat al firmelor de cosmetice: Ca mămica, vei intra în contact cu o mulţime de femei care par să nu mai găsească timp pentru ele, motiv pentru care ar putea fi tentate să cumpere cosmetice şi produse de îngrijire personală în cea mai la îndemână metoda: direct de la o prietenă care este reprezentat şi le va aduce produsele la domiciliu. Ele vor fi fericite că au scutit timp, iar tu îţi vei rotunji bugetul prin intermediul comisioanelor obţinute.
  4. Închiriază facilităţile de care nu te foloseşti: Locuieşti la casă şi ai un spaţiu de depozitare nefolosit? Sau, dimpotrivă, locuieşti la bloc iar boxa de la subsol este un tărâm extrem de rar vizitat? De ce să nu le dai spre închiriere unor oameni care au nevoie? Un venit lunar sigur nu strică nimănui.
  5. Ia bani pentru treburi casnice uzuale: Ştim cu toţi că, poate, calcatul nu este cea mai plăcută activitate. Multe gospodine fug de această responsabilitate şi ar da orice să scape de “chin”. De ce să nu fii tu cea care, contra unei sume de bani, le vii în ajutor? Postează un anunţ pe internet cu serviciile pe care le oferi şi ofertele nu vor întârzia să apară.
  6. Îţi place să faci prăjituri? Fă bani din acest hobby: Crează o pagină de Facebook unde poţi posta informaţii despre abilităţile tale culinare, fotografii cu deserturile cele mai reuşite şi, de ce nu, date de contact pentru cei care vor să guste din minunăţiile făcute de tine. Totul, desigur, pe bani.
  7. Apucă-te de confecționat bijuterii sau decoraţiuni hand-made: Poate că abilităţile de gospodină nu sunt punctual tău forte, iar treburile casnice ţi se par deja o corvoadă prea mare ca să mai doreşti să le faci şi în locul altcuiva. O variantă pe cât de relaxantă pe atât de profitabilă este deschiderea unui magazin online cu decoraţiuni, bijuterii şi alte meşteşugăreli făcute de tine. Trendurile de vara aceasta şi dorinţa oamenilor de a avea lucruri unicat îţi vor uşura considerabil munca de promovare.
  8. cumpărături pe bani: Shoppingul este pasiunea tuturor femeilor şi coşmarul soţilor. De ce să nu îmbini utilul cu plăcutul? Devino client misterios şi îţi vei putea satisface micile plăceri vinovate fără a afecta bugetul familiei, ba dimpotrivă, îl vei spori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *