Viaţa necunoscută a băiatului reputaţilor actori Valeria Seciu şi Octavian Cotescu!

Viaţa necunoscută a băiatului reputaţilor actori Valeria Seciu şi Octavian Cotescu!

Valeria Seciu l-a cunoscut pe Octavian Cotescu în perioada studenţiei, pe când urma cursurile Institutului de Teatru din Bucureşti, unde l-a avut ca asistent. Admiraţia Valeriei Seciu pentru Octavian Cotescu începuse cu mult înainte ca ea să înceapă studiile. „Până la 10 ani mergeam foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oară pe Octav”, mărturiseşte actriţa. Îşi aminteşte cu plăcere spectacolul „O noapte furtunoasă”, montat la televiziunea publică, deoarece a fost singurul spectacol în care a jucat împreună cu Octavian Cotescu. Întrebată într-un interviu cum a început povestea lor de dragoste, actriţa a mărturisit: „O, foarte romantic. Eu eram studentă, îndrăgostită moartă de profesorul ei. Dar şi profesorul o iubea pe studentă. Însă legătura s-a realizat abia după absolvire”.

În 1964, după ce Valeria a absolvit Institutul de Teatru, Octavian a cerut-o în căsătorie. S-au căsătorit în 1966, după ce actriţa a revenit în Bucureşti, după o absenţă de doi ani, timp în care jucase la Cluj. La doi ani după căsătoria celor doi, s-a născut fiul lor, Alexandru, cel care a apărut episodic în filmul Păcală, alături de celebrul său tată. Din păcate însă, marele actor nu a apucat să se bucure decât 17 ani de băiatul său.

Cu mulţi ani în urmă, Alexandru, acum în vârstă de 47 de ani, a ales să îşi dedice viaţa Divinităţii şi s-a retras la Muntele Athos. Şi-a găsit alinarea la Vatoped, una dintre zonele în care se află chiliile călugărilor.

Alexandru Cotescu
Foto: libertatea.ro

Într-un interviu în care vorbeşte şi despre fiul lor, Valeria Seciu mărturiseşte: „El m-a pregătit că va pleca acolo. Tinerii monahi sunt obligaţi să-şi anunţe părinţii de alegerea făcută, să-i lase liniştiţi”. Alexandru Cotescu sau Monahul Daniil, cum este cunoscut astăzi, a lucrat la traducerea unei cărţi importante pentru viaţa monahală: „Everghetinos”, un fel de antologie de texte liturgice, de vieţi ale sfinţilor, o carte apărută pe la 1700, foarte cunoscută în Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *