vinete cu sos aromat

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 5 roşii zemoase
  • ¼ cană ulei de măsline
  • ¼ ceaşcă suc de lămâie
  • ½ ceaşcă frunze de busuioc
  • 2-3 frunze de mentă
  • 4 căţei de usturoi
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Vinete se taie transversal în felii subţiri şi se lasă în apă cu un praf de sare.

Roşiile se decojesc şi se toacă mărunt, eventual le puteţi mixa la blender, după care le puneţi într-o tigaie neaderentă. Se pune deasupra busuiocul tocat foarte fin, usturoiul pisat, frunzele de mentă tocate fin, sare piper după gust şi se lasă să scadă la foc mic. Când s-a format o pastă fină, se adaugă şi 2 linguri de ulei, se mai lasă un minut şi se ia de pe foc.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşează câte un rând de vinete se stropesc cu puţin ulei şi puţină zeamă de lămâie, apoi se pune o linguriţă de sos. Se acoperă cu o altă felie de vânătă şi se repetă operaţiunea până terminate toate feliile de vinete.

Tava se introduce la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit şi se lasă pane se rumenesc uşor.

Rezultatuyl: un adevărat răsfăţ pentru simţuri, prin bogăţia de gusturi şi miresme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *