Vinete gratinate

Parfumul roşiilor proaspete, gustul fraged al vinetelor din grădină, combinate cu aroma busuiocului şi savoarea usturoiului sunt o combinaţie excelenţă. Dar dacă mai adăugăm alte câteva ingrediente secrete…nu putem obţine decât o reţetă perfectă!
Ingrediente:
- 2 vinete potrivite
- 4 roşii
- 100g ciuperci
- 50 ml ulei de măsline
- 3 grăunţi de usturoi
- o lingură oţet balsamic
- busuioc proaspăt
- 100g caşcaval ras sau parmezan
- Sare, piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală bine, se taie pe lungime, fără să se separe cele 2 părţi. Se scobesc uşor în interior şi se presară cu sare şi piper pe ambele părţi.
Roşiile se scufundă în puţin a apă fiartă, apoi se decojesc şi se taie cubiri, măricele. Daac sunt prea coapte şi zemoase, îndepărtaţi partea cu sâmburi.
Peste ele se adaugă ciupercile spălate şi feliate.
Se mai adaugă uleiul, busuiocul mărunţi, sare piper, oţel balsamic, usturoi pisat.
Amestecul rezultat este pus peste vinete, deasupra se presară caşcaval ras sau parmezan şi se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute la 200 de grade.
Se servesc calde.
Poftă mare!