Vinete umplute cu cuşcuş

Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 2 roşii
  • 2 cepe
  • 150g brânză feta
  • oregano
  • o ceaşcă mare de cuşcuş
  • o lingra ulei de măsline
  • 3 linguri coacăze negre uscate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Coacăzele negre se lasă puţin la rehidratat în apă simplă.

Cuşcuşul se pune la fiert în apă cu un praf de sare.

Vinetele se taie în jumătăţi, pe lungime, şi se aşează într-o tavă tapetată cu foaie de copt ce se introduce la cuptor pentru 10 minute până se înmoaie puţin.

Roşiile şi ceapa se toacă mărunt, iar branza se sfaramiteaza. Acestea se adaugă peste cuşcuşul fiert, împreună cu coacăzele negre, o lingua de ulei şi condimente după gust.

Când vinetele au început să se înmoaie, se scoat din cuptor se scobesc usor  şi le umplem cu această compoziţie.

Se introduce tava din nou la cuptor pentru încă 25-30 de minute, până când vinetele sunt pătrunse foarte bine şi se rumenesc uşor la suprafaţă.

Poftă bună să aveţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *