Vinete umplute cu legume şi mozzarella

- 2 vinete mari
- 4 căţei de usturoi
- 2 roşii
- Un ardei
- 200g ciuperci
- 200g mozzarella
- O legătură pătrunjel
- O lingură ulei
- Busuioc
- Oregano
- Sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se taie în două, longitudinal se scobesc în mijloc dându-le formă de bărcuţe şi se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Mijlocul de vânătă rămas se taie mărunt şi se pune într-un bol. Roşia se taie şi ea mărunt, la fel şi ardeiul şi se adaugă peste vinete. Se mai pune usturoiul pisat, ciupercile mărunţite, pătrunjelul tocat fin. Se amestecă toate ingredientele, se adaugă uleiul şi condimentele, iar apoi cu această compoziţie se umplu bărcuţele de vinete.
Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, apoi se scot, se presară mozzarella rasă şi se mai lasă încă 15 minute până se rumenesc la suprafaţă.
Să aveţi poftă!