Vinete-umplute

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 200gr. carne de vită tocat
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 1 lingură mărar și pătrunjel tocat
  • 1 lingură coniac
  • 30gr. unt
  • 100gr. brânză Gruyere, rasă
  • 30gr. făină
  • 30cl. lapte
  • ulei de măsline
  • nucșoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

1. Tăiați vinetele în jumătate, pe lungime, și scoateți miezul.

2. Tăiați ceapa și sotați timp de 3 minute în 2 linguri de ulei. Adăugați carnea tocată și gătiți 3 minute, apoi adăugați miezul de la vinete, roșiile tocate, coniacul, pătrunjelul, sare și piper după gust. Gătiți aproximativ 3 minute.

3. Topiți untul într-o cratiță, adăugați făina, amestecați și gătiți timp de 2 minute la foc mic. Turnați laptele, fierbeți 4 minute amestecând cu telul, apoi presărați jumătate din brânza Gruyere, nucșoara și sarea.

4. Pe fiecare jumătate de vânătă puneți sos bechamel, adăugați carnea și terminați cu un strat de bechamel. Deasupra presărați restul de brânză. Coaceți 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 °C. Decorați cu mărar aceste delicioase vinete umplute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *