Stiti cand se sarbatoreste Ziua Pasarilor?

In timp ce pentru multi 1 aprilie este Ziua Pacalelilor, pentru ornitologi, prima zi a lui aprilie inseamna Ziua Pasarilor.

picnic 2

In Romania, aceasta sarbatoare isi are originea in perioada dintre cele doua razboaie mondiale, fiind sarbatorita mai ales in scoli. Elevii instalau in acea zi sau in duminica apropiata cuiburile artificiale pe care le construisera pentru pasari in timpul iernii. Din 1993, Societatea Ornitologica Romana, organizatie neguvernamentala de forta in domeniu, a depus eforturi pentru a face aceasta zi cunoscuta cat mai multor oameni. In martie 1994, Ministerul Invatamantului si Stiintei, si-a declarat acordul pentru organizarea in scoli a Zilei Pasarilor. De atunci, aceasa zi este sarbatorita in fiecare an.

Anul acesta Active Center si  cei de Institutul European de Business Networking (IEBN) ne invita sa sarbatorim  Ziua Pasarilor impreuna cu familia, la picnic. Locatia este deosebita – Palatul Mogosoaia!

Zborul, cântecul şi frumuseţea păsărilor sunt surse de relaxare şi inspiraţie. Păsările sunt indicatori ai sănătăţii ecosistemelor. Aproape 12% din cele peste 10.000 de specii de păsări din lume ar putea să dispară în următorul secol, iar supravieţuirea lor depinde de sprijinul acordat de oameni pentru protejarea lor.

picnic

Ziua Pasarilor, organizata la Palatul Mogosoaia este un eveniment de primavara, inclus in agenda Proiectului GREEN PARENTING, derulat sub sloganul “Invata-ti copilul sa traiasca sanatos intr-un mediu sanatos”.

Mai multe detalii pe http://www.ziua-pasarilor.events.e-mk.ro/

Mergem si noi la picnic?

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *